Groene schoolpleinen

ook op uw school?!

Er zijn verschillen in de zogenaamde groene schoolpleinen. Je kunt een plein hebben waarop speeltoestellen van met name natuurlijke materialen zijn geplaatst. En je kunt een plein hebben die is omgetoverd in een mini natuurlandschap. De eerste is vrij simpel te realiseren en vraagt relatief weinig onderhoud. Echter de groene schoolpleinen vanuit de visie van ‘De Twee Heren’, zijn plekken waar kinderen de verbinding met de natuur ervaren, die hun creativiteit stimuleert en waar ze worden uitgedaagd. Dit is de vorm van een groen schoolplein waaruit werkelijk de positieve verandering optreedt.

De Wereldboom

Amsterdam-Zuid

De groene (speel)omgeving van deze school in Amsterdam-Zuid heeft zich vanaf dag 1 ontpopt als enorme meerwaarde voor de kinderen en het team.
Lees hier meer over dit bijzondere project…

14e Montessorischool

Hartje Jordaan

In hartje Amsterdam is de Twee Heren klaar met een uitdagend project; en wat is het mooi geworden! Klik hier voor heel veel informatie, film, foto etc.

De Zeppelin

Amsterdam-Noord

Een bijzondere school met een bijzonder natuurlijk speelplein in Amsterdam-Noord waar kinderen zich heerlijk kunnen ontspannen.
klik op bovenstaande foto voor een fotogallery

Henricus

Amsterdam-West

Deze prachtige school met een diversiteit aan culturen in Amsterdam-West is door de Twee Heren voorzien van heerlijk groen en uitdagende speelplekken.
klik op bovenstaande foto voor een fotogallery

Mede door de beschikbare subsidie konden we onze droom waarmaken

De voordelen en positieve invloed van een groen schoolplein zijn enorm. Dit is inmiddels gebleken uit de ervaringen en onderzoeken. Maar om dit te bereiken en werkelijk tot het resultaat te komen als hoe dat met een groen schoolplein (in ieder geval die van De Twee Heren) bedoelt is, zijn een paar dingen essentieel.

 • Een groen schoolplein veranderd werkelijk de kijk op de wereld, de omgang met elkaar en de liefde voor de natuur. Of het geeft invulling aan die kijk, die er al was. Dit moet een ideaal zijn dat leeft bij de betrokkenen. Alle betrokkenen (of in ieder geval een meerderheid) moeten er enthousiast over zijn, en het moet passen binnen de overtuiging van de betrokkenen. Besteed hier als initiatiefnemer van het realiseren van een groen schoolplein veel aandacht aan.
 • Een groen schoolplein is een levend geheel, planten groeien en bloeien, kinderen klauteren, spelen en ravotten en dit vraagt om aandacht, onderhoud en verzorging. Je moet je goed realiseren dat het niet blijft bij enkel de aanleg. Een groen schoolplein heeft onderhoud nodig. Zodra je als school kiest voor een groen schoolplein is het een blijvend onderdeel in het onderwijs, opvoeding en leven van een schoolgaand kind. Hier moet je je als school bewust van zijn en dit moet je willen. Alleen dan wordt de het groene schoolplein een succes!!

Als jullie enthousiast zijn over het maken en behouden van een groen schoolplein, bekijk dan eens dit stappenplan en haal eruit wat voor jullie behulpzaam is.

 • oriëntatie
  een plan van aanpak maken
  Samen kijken naar de mogelijkheden om binnen de gestelde begroting een prachtig groen speelplein te realiseren. Eventueel kijken we samen naar aanvullende financiële mogelijkheden in de vorm van beschikbare subsidies.
 • ontwerp en begroting
  een uitgewerkt plan
  In deze fase gaan we vormgeven, een exacte begroting en een planning maken. Onze designer maakt een prachtige impressie waarmee we verder kunnen ontwikkelen.
 • uitvoering
  de Twee Heren gaan aan de gang
  We gaan ervoor! De creatieve specialisten gaan een prachtig groen speelplein aanleggen, al dan niet met steun van vrijwilligers of de kinderen zelf...
 • onderhoud en beheer
  wie doet wat?
  Iets opleveren is één ding, bijhouden een ander. Al is een groen schoolplein relatief onderhoudsarm, het wil toch af en toe aandacht. Samen maken we heldere afspraken over wie wat doet om alles mooi en veilig te houden.

de Twee Heren

dé specialist in groene schoolpleinen

De Twee Heren is specialist in het ontwerpen en uitvoeren van groene schoolpleinen. Een relatief klein maar snelgroeiend bedrijf dat gek is op uitdagingen. In de afgelopen jaren en de nabije toekomst zijn grote steden steeds meer het speelterrein van de Twee Heren. Juist hier willen kinderen lekker in het groen spelen, is klimaatbestendigheid essentieel en wil de buurt de biodiversiteit goed op peil brengen of houden.

Op de kaart hieronder enkele projecten in Amsterdam waar de Twee Heren een project hebben opgeleverd, aan de gang zijn of in de nabije toekomst aan zullen beginnen.

Hotspot image

Van A tot Z was het een feest om met het team van de Twee Heren te werken

contact

vrijblijvend de mogelijkheden verkennen..

We willen graag in direct contact komen om de mogelijkheden van een groen schoolplein voor uw school te verkennen. Schroom dus niet om vrijblijvend contact op te nemen, ook al is het een eerste oriëntatie. Wij komen graag bij jullie langs zodat we ‘live’ de situatie kunnen bekijken. Bel ons op 0228-317990 of via onderstaand formulier, wij nemen dan spoedig contact op.

Formats en aquisitieadvies

documenten voor een snelle aanvraag

De Twee Heren hebben een aantal documenten opgesteld met informatie en voorbeelden van aanvragen voor een groen schoolplein. Hierbij komen onder andere aan bod: het stappenplan, plan van aanpak, ontwerp, financiering, uitvoering, onderhoud en beheer. Voor deze specifieke pagina heb je een wachtwoord nodig. Deze kun
je per email of telefonisch opvragen bij de Twee Heren.

Formats en adressen