Moby Dick

Adres: Moensplein, Beverwijk

Deze natuurspeeltuin ligt midden in het centrum van Beverwijk: een mooie, groene speeloase, omgeven door stedelijke bebouwing. Begin 2011 toverden De Twee Heren deze traditionele speeltuin (geschiedenis van de plek gaat terug tot vlak na de 2e Wereldoorlog, toen heette de speeltuin nog Kindergenot) om tot een fraaie natuurspeeltuin, waarbij zij opvallend veel speeltoestellen een tweede leven gunden in het nieuwe natuurrijke ontwerp.

Bij ontwerp en aanleg hielden zij ook uitdrukkelijk rekening met speelmogelijkheden voor minder valide kinderen. De NSGK speelde hierin een grote rol. Dit was de eerste speeltuin in Nederland die aangepast werd voor deze groep kinderen, zodat zij samen konden spelen met de andere kinderen. Dit kan vaak door simpele aanpassingen, zoals handgrepen, flauw oplopende verharde paden, plateau’s voor de glijbanen e.d.

De nieuwe speeltuin is getest en 18 juni 2011 feestelijk geopend door de “speeltuinbende”, een kleurrijke groep kinderen met een beperking. De speeltuin is na de verbouwing meer in trek dan ooit.

Hieronder een kort (time-lapse) filmpje van de opbouw van natuurspeeltuin Moby Dick in Beverwijk.